SON DAKİKA
Kanada Vize İstiyor Mu? Beyaz Rusya Vize İstiyor Mu? Botsvana Vize İstiyor Mu? Bouvet Adası Vize İstiyor Mu? Bhutan Vize İstiyor Mu? Brezilya Vize İstiyor Mu? Brunei Vize İstiyor Mu?
Anasayfa / Avusturya Mayıs 9, 2018 161 okunma

Avusturya Vize İstiyor Mu?

Avusturya vize istiyor mu veya Avusturya vizesi alırken karşılaşılan yükümlülükler ve prosedürler ile alakalı bilgileri sizin için derledik.

Altta kısa başlıklar altında ilettiğimiz içeriklerin üzün hallerini ilgili yazının altında bulabilirsiniz.

 

  • Avusturya için Turist Vizesi
  • Avusturya için Genel Bilgi
  • Avusturya için Turist Vizesi
  • Avusturya Turist Vize Gereksinimleri ve Prosedürleri
  • Avusturya Turist Vizesinin Uzatılması
  • Avusturya Süresi dolmuş Turist Vizesi
  • Avusturya için İş Vizesi
  • Avusturya için Öğrenci Vizesi
  • Avusturya’da çalışmak
  • Avusturya için Gönüllü Vizesi
  • Avusturya’ya giriş
  • Avusturya’ya hangi eşyaları getirebilirsin?
  • Avusturya için Önemli Vize Bilgileri
  • Avusturya’ya girerken hangi aşılar zorunlu ve tavsiye edilir?

 

Avusturya için Turist Vizesi Nasıl Alınır

 

Bu işlemler için ilgili özel vize birimleri sizin yerinize işinizi belirli bir komisyon karşılığı takip etmenin yanında, direkt ilgili konsolosluğa gidip evrak listesi ile şahsi başvuru yapabilirsiniz, bu şekilde hizmet bedeli ödemeyip bütün işlemleri erken saatte konsolosluk önünde bekleyip halletmeniz gerekmektedir.

Web sitemizin herhangi bir vize aracılığı firması ile alakası bulunmamakta olup, gerekli bilgiler güncelliğini yitirebileceği için ilgili konsolosluk sayfasından teyit ettirmenizi önemle rica ederiz.

 

Genel olarak altta bulunan listede yer alan ülkelerin vatandaşları, Avusturya’ya girmeden önce bir elçilik veya konsolosluğa vize başvurusunda bulunmak zorunda olabilir veya hiçbir izin almadan direk ilgili ülke kimlikleri ile giriş yapabilirler, daha fazla bilgi için güncel konsolosluk bilgilerini esas almanızı rica ederiz.

 

Vize bölümünde en az altı adet boş sayfa bulunan bir pasaport, doğrudan sınırda veya havaalanında Turist Vizesi (sadece bir giriş damgası) almak için yeterlidir. Çocuklar fotoğraflı kendi pasaportları ile seyahat etmelidir. Aşağıda listelenen ülkeler havalimanı göçmen veya başka bir Avusturya sınırında bir elçiliğe veya konsolosluğa başvurmadan turist vizesi alabilirler.

 

 

  • Kuzey Amerika: Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika vatandaşları
  • Orta Amerika: Çoğu Orta Amerika ülkesinin vatandaşları (Kosta Rika, Küba, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Nikaragua, Dominik Cumhuriyeti hariç)
  • Güney Amerika: Tüm Güney Amerika ülkelerinin vatandaşları
  • Avrupa: Avrupa Birliği ve İsviçre’deki tüm ülkelerin vatandaşları
  • Afrika: Güney Afrika vatandaşları
  • Asya: Brunei vatandaşı, Endonezya, İsrail, Japonya, Laos, Malezya, Filipinler, Singapur ve Tayland
  • Okyanusya: Avustralya ve Yeni Zelanda Vatandaşları

 

Avusturya Turist Vizesi Gereksinimleri ve Prosedürleri

 

Avusturya, online vize başvurusu sunmamaktadır, bu nedenle bu işlemi yaptırmak isteyen vatandaşlar, ikametgahları veya ikamet ettikleri ülke üzerinde yetki sahibi olan Avusturya Konsolosluğundaki turist vize bölümüne başvurmak zorundadır.

 

Fakat Afrika ve Asya’da, çoğu vatandaşın turist vizesine başvurmak zorunda olduğu kıtalar, sadece birkaç Avusturya Diplomatik Misyonu ve özel durumlara istinaden bu çevrimiçi online vize başvurusuna izin vermektedir.  Avusturya Dışişleri Bakanlığı maalesef hangi konsolosluğun hangi ülkeler üzerinde yargı yetkisine sahip olduğunu yayınlamadığı için, ikamet ettiğiniz ülkede bulunmayan en yakın Avusturya Konsolosluğu ile iletişime geçmenizi öneririz.

 

Avusturya Turist vizesi için vize şartları, Bulunulan ülke vatandaşlıklarına göre değişiklik gösterebilir.

  • Başvuru Formu
  • Geçerli pasaport
  • Gidiş-dönüş bileti
  • Otel Rezervasyonu veya Turist Paketi Rezervasyonu veya Davet Mektubu, davetiye
  • Yeterli paranın kanıtı
  • Bazı ülkelerde kişisel görüşme
  • Bazı ülkelerde yasal ikamet kanıtı
  • Pasaport fotoğrafları
  • Başvuru ücreti

 

 

Avusturya Turist Vizesinin Uzatılması

 

Avusturya’ya girdiğinizde turist vizenizi uzatmanız mümkün DEĞİLDİR! Havaalanına veya havalimanı sınır kapısına vardığınızda, kalmayı planladığınız süre boyunca vize aldığınızdan emin olun. Avusturya yasalarına göre, bir turistin ülkede kalması için maksimum süre, bir yılda (365 gün için ) yılda 183 gündür.

 

Süresi dolmuş Avusturya Turist Vizesi

 

Turist vizeniz kasıtlı veya kasıtsız nedenlerden ötürü süresi geçtiyse, aşırı sonuçlardan korkmanıza gerek yoktur.

Ülkeden ayrılırken, vizenizin sona ermesinden bu yana günlük belirli bir tutarında bir ücret ödemeniz gerekecektir. Genelde bazı ülkeler bunu 1 Dolar gibi bir sembolik rakam olarak tutsa da bazı ilkeler ilgili ülkenin asgari ücretinin günlük iki katı fiyatını da ödemeniz mümkün olabilir, en yakın örnek olarak KKTC’yi gösterebiliriz.

Ülkeyi terk ettiğiniz yere bağlı olarak, bu ücreti havalimanında ödeyebilirsiniz. Bundan sonra çıkış damgasını alır ve Avusturya’dan ayrılabilirsin.

Bu ücreti ödeyemezseniz, yanınızda bununla alakalı bir para yoksa biri size ödeme yapana kadar gözaltında tutulursunuz, elinizde ABD Doları cinsinden nakit bulundurmayı ihmal etmeyin.

Tabii ki, her zaman vizenizi güncel tutmak için size tavsiyede bulunmak isteriz! Genelde sorun çıkarmasanız bile, birilerinin pasaportunuzu kontrol etmesi için her zaman küçük bir olasılık vardır.

En kötü senaryoda bu, tutuklanmanıza ve ülkenize sınır dışı edilmenize neden olabilir, bazı ülke yasalarında eğer bu ücreti keyfi olarak ödemezseniz sınır dışı veya tekrar girişinizde o an ödeyeceğiniz ücretin iki katını da ödeyebilirsiniz.

 

Avusturya İşçi, Çalışma Vizesi Nasıl Alınır

 

Milliyete bakılmaksızın, Avusturya’ya iş amaçlı seyahat eden, özellikle iş sözleşmeleri veya sözleşmeleri imzalandığında veya iş ile ilgili finansal işlem yapıldığında, ülkeye giriş yapmadan önce bir

Avusturya Konsolosluğuna iş vizesi için başvurmak zorundadır. Avusturya iş vizesi çoklu giriş vizesidir ve hamiline Avusturya’dan giriş tarihinden itibaren 12 aylık bir süre içinde girme hakkı verir. Bir iş için azami konaklama süresi yılda 183 gündür, ancak yurtdışındaki konsolosluklar daha kısa süreli konaklamalar için vize verme hakkını saklı tutar. Avusturya iş vizesi uzatılamaz.

 

Avusturya İş Vizesi için vize şartı aşağıdakileri içerir, ancak bunlarla sınırlı olmayabilir:

 

  • Başvuru Formu
  • Geçerli pasaport
  • Gidiş-dönüş bileti
  • Avusturya’ya yapılacak ziyaretin amacını, kalış süresinin uzunluğunu gösteren iş seyahatine sponsorluk yapan şirketten mektup ve işyerinin seyahat süresini sürdürebilmek için yeterli parayla seyahat ettiğini garanti etmek
  • Başvurduğunuz ülkede yasal ikamet kanıtı
  • Pasaport fotoğrafları
  • Başvuru ücreti

 

 

Avusturya Öğrenci Vizesi

 

Avusturya’da bir eğitim kurumunda öğrenim görmeyi veya Avusturya’da bir şirkette staj / çıraklık (ödemesiz) yapmak isteyen öğrenciler, öğrenci vizesine başvurmak zorundadırlar. Avusturya eğitim kurumu veya eğitim tesisinin Avusturya Eğitim Bakanlığı veya Ulusal Üniversite Rektörleri Meclisi tarafından tanınması gerektiğini lütfen unutmayın.

Bazı durumlarda “kısa süreli” öğrenciler ve yurtdışında öğrenim programlarının katılımcıları öğrenci vizesine başvurmak zorunda değildir. Bu istisnanın size uygun olup olmadığını öğrenmek için en yakın Avusturya konsolosluğuna başvurmalısınız.

ABD’deki Avusturya Konsoloslukları hala üç aylık konaklamalar için öğrenci vizesi verirken (Avusturya’ya girdiğinizde bu süre uzatılabilir), diğer ülkelerdeki Avusturya Diplomatik Görevleri artık Öğrenci Vizesi vermemektedir. Öğrenciler ya da stajyerler Avusturya’ya turist vizesiyle girmeli ve göçmenlik statüsünü Avusturya’nun göçmenlik bürosunda değiştirmelilerdir.

 

Öğrenci vizesi için gerekli şartlar aşağıdaki gibidir ancak bunlarla sınırlı kalmayıp ek belge talep edilebilendir:

 

Pasaport en az 6 ay geçerli olması gerekmekte

Başvuru anında geçerli (turist) vizesi

Öğrenciler için: Tanınmış bir eğitim kurumu tarafından verilen kayıt sertifikası ( diploma )

Stajyerler için: Avusturya Üniversitesi Konsolosluğu (veya bir Apostille ile damgalanmış) ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yasallaştırılan yabancı üniversite veya yükseköğrenim kurumundan resmi mektup

Avusturya’daki çalışmalarınızı veya stajınızı finanse etmek için yeterli mali kaynağın kanıtı (hesap dökümü be yanınızda götüreceğiniz bir miktar para, bazı durumlarda bunu kapıdan girerken sorabilirler.

Başvuru formu ve ücret

Birçok üniversite, öğrenci vizesine başvurmak için uzun ve karmaşık bir süreç olabileceğini biliyor ve bu nedenle de Avusturya’ya turist vizesiyle girmenizi tavsiye edilir. Sadece bir ya da iki yarıyıl okuyacaksanız, sadece turist vizesi ile giriş yapabilirsiniz, tabi bazı ülkeler için istisnai durumlar olabilir bunun için en yetkili ağız ilgili konsolosluklardır.

Havalimanında giriş yaparken 183 gün, turist vizesi için maksimum kalış talep etmelisiniz. Birçok öğrenci, ülkeyi terk edip ülkeye tekrar girerek kalış sürelerini uzatabilecekleri için buradalar.

Örneğin, eğer 5 günlüğüne komşu bir ülkeye giderseniz ve tekrar Avusturya’ya girerseniz, yeni bir gün ile yeni bir vize almanız gerekebilir.

NOT! Avusturya’ya ikinci kez girdiğinizde, 183 güne ulaşmak daha zor olabilir – Çünkü bu durumu suiistimal edip devamlı giriş çıkış yapanlar tespit edildiğinde 2. veya 3. girişlerinde maksimum vize süresi alamayabilirler, bu durumda yetkili kişi hangi amaçla ülkeye giriş yaptığını sorma ve durum ile alakalı iknasına göre belki 30 gün veya 60 gün vize vermektedir.

 

Avusturya’da Çalışmak

 

Avusturya vatandaşı biri ile evlenmek dışında, çalışma için başvurmak sizi işe almak isteyen bir şirketle bir sözleşme yapmanız gerekecektir. Sözleşme en az bir yıl olmalıdır. Ne yazık ki, şirketler bir Avusturya’yu işe almaktan ziyade bir yabancının işe alınmasından daha karmaşıktır ve sadece şirketlerine belirli miktarda yabancının işe alınmasına izin verilmektedir.

Öncelikle gelecek vatandaşın yetkinliğine bakılır ve Avusturya vatandaşı bir kişinin iş ve işçi bulma kurumunda bu özelliklere sahip bir kişinin ilanı olup olmadığı kontrol edildikten sonra bu çalışma izni ile davet gönderip işlemlere başlayabilir.

 

 

Avusturya ‘ya Hangi Eşyalar ile gitmeliyiz.

Aşağıdaki öğeleri kişisel kullanım için Avusturya’ya (geçici olarak) getirebilirsiniz bu ürünler için vergi veya gümrük uygulanmaz.

  • Seyahatiniz sırasında kişisel kullanım için giyim
  • Seyahatiniz sırasında kişisel kullanım için tuvalet kağıdı
  • Kişisel kullanım için kişisel eşyalar ve takılar
  • Sadece kişisel kullanım için ilaçlar (ilaç)
  • Kişisel tıbbi kontrol ve seferberlik için yardımcı araçlar ve araçlar (tekerlekli sandalye, sedye, koltuk değneği, kan basıncı / glikoz ölçer, termometre vb.)
  • Kişisel kullanım veya tüketim ya da benzeri toplam 300 $ değerini aşmayan hediyeler
  • Kişisel kullanım için kitaplar, dergiler, gazeteler ve belgeler
  • 2 elektrikli saç kurutma makinesi
  • 1 elektrikli tıraş makinesi
  • Kişisel kullanım için 1 set spor ekipmanı
  • 1 müzik aleti
  • 2 geleneksel veya dijital kamera
  • 1 taşınabilir, ilk olmayan film veya video kamera
  • 1 taşınabilir profesyonel olmayan radyo veya taşınabilir, profesyonel olmayan ses çalar kaydedici
  • 1 taşınabilir CD / DVD oynatıcı
  • 1 taşınabilir video oyun cihazı
  • Yanınızda taşıyabileceğiniz 10 adet film, 10 adet video kaseti
  • Yanınızda taşıdığınız dijital kamera, video kamera veya video oyunu tavsiyesi için 2 hafıza kartı
  • PC için 2 harici sabit disk ve kişisel kullanım için 4 USB stick
  • 20 CD veya DVD
  • 1 dizüstü bilgisayar
  • 1 dijital ajanda veya 1 tablet PC
  • 2 cep telefonu
  • 20 paket sigara veya 50 puro veya 250 gram tütün (18 yaşından büyük gezginler için)
  • Alkollü içeceklerden 2 Şişe ( 1 Lt ) (18 yaşından büyük gezginler için)
  • 1 evcil hayvan (en yakın Avusturya’lu konsolosluk ve / veya veterinerlik kurallarına bakınız)
  • 1 taşınabilir elektronik hesap makinesi

Hangi Aşılar Zorunlu ve Tavsiye Edilir.

Avusturya’ya Afrika veya Amerikan kıtasındaki enfekte bölgelerden giriyorsanız, ülkeye girmek için Sarı Ateş aşılaması gereklidir. Aksi takdirde zorunlu aşı yoktur.

Sağlık Bakanlığı’ndan tavsiye edilen aşılar şunları içerir:

  • Hepatit a – B
  • Suçiçeği

 

 

 

Avusturya Hakkında Genel Bilgi

 

  • Yolcular, Avusturya ‘ya girerken vize bölümünde pasaportta en az 2 boş sayfa yılda en az yarım yıl geçerli bir pasaporta ihtiyaç duyarlar.
  • Turist vizesiyle Avusturya’da maksimum konaklama süresi 183 gündür (1 yıl için )
  • Avusturya’ya girdikten sonra turist vizesi kesinlikle uzatılmamaktadır!
  • Avusturya turist vizesi sadece tek giriş vizesidir!
  • Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, Avusturya da da turist vizesi ile çalışılmaya izin verilmemektedir, böyle bir durumda sınır dışı cezası bulunmaktadır.
  • Herhangi bir önemli sözleşmeyi imzalamanız gerekiyorsa (iş sözleşmesi, daire satın alma, hatta bir evlilik cüzdanı bile …) sözleşmeleri imzalamak için bir izne ihtiyacınız var, aksi halde belgeler yasal olmaz!

 

Etiketler
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış

Yorum Yap